Vi ska vara dom vi vill vara nu och inte efteråt

Min sista dag som 17 åring! 5 timmar och 58 minuter kvar..

Jag kan vara världens lyckligaste

28 december. dan före dan, så att säga

Hade körlektion i morse och det gick skit bra. Körläraren hade inget direkt att klaga på när jag gled runt på stan och körde som om jag aldrig gjort något annat! Haha, ännu gladare blev jag när han börja prata halkbana och uppkörning. "Om du sköter dig så här bra Madeleine, så ska du se att det där löser sig" sa han, och för att vara han så är det positivt. Så nu ni, ska jag köra bil 24/7 och läsa körkortsteori emellan svängarna!

Efter körlektionen så blev det fika med mor & systrarna. Innan jag fick välja ett par skor som jag ska få i födelsedagspresent! (IMORGON!) Köpte även lite smycken inför nyår. Vad det nu blir på nyår? haha. Det löser sig det med hoppas jag.

Nu: ska jag försöka städa lite.

THE BODYGUARD


Lät du henne komma närmre?


GLADIATOR


26 december!

Här sitter jag och har ont i magen, men det är inte så konstigt! Varför äter man alltid så mycket så här i juletider? Godis, mat, godis, maaaat. Jag kommer inte behöva äta på en månad med tanke på allt jag har stoppat i mig de senaste dagarna.


Sa ju att jag skulle visa lite av det jag fått i julklapp, förutom det på bilden så har jag fått pengar, presentkort lite här och var och andra små saker. Thomas och Anna tyckte visst att det var på tiden att jag flyttade hemifrån när de gav mig en verktygsväska! Haha, dock så fick jag fakiskt användning av den redan samma kväll då jag skruvade ihop en byrå jag fick! Jag är lite händig trots allt. 

3 dagar kvar tills: THE BIG DAY, dagen som jag har väntat på i evigheter. Om jag ska vara helt ärlig tror jag inte att jag är den enda som räknar ner tills min födelsedag längre! Haha. Jag börjar bli lite orolig för att det inte kommer vara lika "coolt" att fylla 18 som jag hoppas på. Jag hoppas verkligen att det kommer kännas "coolt" att äntligen bli 18 år ung! Annars kommer jag bli besviken. Jag vet i alla fall att jag kommer få ett par snygga skor när jag fyller år, det är ju alltid en tröst annars! Och så hoppas jag på att få en sladd till fotoskrivaren, så jag kan skriva ut kort från datorn.


Nu: kvällste & film.

julafton

Julafton är idag historia och man kan räkna dagarna tills min födelsedag på bara fyra fingrar. Det snöar och är aldelles grått ute, men I don't care! Because my birthday is coming up! Varför jag skriver på engelska har jag inte en aning om, jag brukar prata engelska när jag blir väldigt glad, konstig vana.

Jag fick en himla massa bra julklappar igår som jag är väldigt glad över, tack allesammans! Ska ta kort på några och slänga upp på bloggen så ni får se sen. Nu ska ja återgå till att plocka i ordning på mitt rum.. :-)

min bror, mina systrar & jag själv


23 december

idag har jag bara tänkt på mig själv, eftersom jag är lite rädd för att jag kanske inte får några julklappar. så jag köpte några saker till mig själv! busigt eller nått.

 


22 december

GRATTIS AMANDA, på 17 års dagen!



btw.. pip 2010 är beställt!

Kolla ni på tv?

Kolla ni på tv3 nyss, då E.M.D gick runt i Stockholm och prata med hemlösa? Det finns över 17.000 hemlösa i Sverige! Över 17.000, jag tycker det känns patetiskt och sitta och slå in julklappar när det finns människor som äger två filtar och en kudde och sover under bar himmel, oavsett vad det är för väder.

Julen var roligare när man var mindre, just nu önska jag faktiskt att jag var liten.

du får mig ändå

"det finns ingen olycklig kärlek, det är bara alla idioter
som inte vill ha en som gör den olycklig"



brandmansdöttrar som vi är..

..så var vi ju tvungna att göra våra pappor stolta!


LAST NIGHT!

Vid 03:00 smög jag in här hemma i natt för att upptäcka att det bara var jag och katten hemma. Jag var hos Amanda igår kväll/natt för att fira hennes 17-årsdag! Käkade gott och hade trevligt sällskap, det är sånna kvällar man inte har allt för ofta. Jag hade super trevligt, så tack alla tjejer för det :-)

19dec.

Det blev en morgon även idag, tro det eller ej. Det snöar lite smått just nu! Det kom snö tillslut trots allt, både på gott och ont. Övningskörde ju till Degefors igår och det var riktigt halt på sina ställen, känns inte helt okej med körlektion och så till veckan om det kommer bli ännu mera halt.. Men det löser sig!

Louise ringde igår också och var överlycklig! När hon äntligen fick ut sig att London hade svarat på vårat mejl, skratta jag. Men det är ju på tiden att dom svarade faktiskt! Så nu är det bara att hoppas på att rektorn är lite snäll, för då blir det London som projektarbete! woho, London calling:>

hejdå

so, tell that someone that you love just what you are thinking of


vad hände nu?

nu har jag lyckats fått dataskärmen i en lila/blå/grön färg. ser knepigt ut!


har i alla fall varit och tagit mått till min balklänning idag, den kommer bli kanon (y) annars så är jag lite rastlös, så jag pysslar både med det ena och det andra. som nyss: provade jag klänningar inför julafton, födelsedag och nyår men jag tröttnade ganska fort och la allt i en stor hög på sängen i stället.. hm, vad ska jag hitta på nu?

800 grader, du kan lita på mig

Idag, träffa jag Louise! Det var ju några dagar sen, haha, eftersom jag inte varit i skolan.. Hon berättade att vi hade vunnit en tävling på skolan, HA-HA säger jag. Ganska komiskt om man säger så! 1500 kr rikare, var jag i alla fall en liten stund. Tills jag köpte två julklappar till mig själv! Har även fixat julklapp till pappsen & Siv idag och födelsedagpresent till Amanda. Som jag förövrigt är bjuden till på lördag (hon måste ju firas)!

Har även fått låna en tillfällig dataskärm, eftersom den jag hade kollapsade tråkigt nog.

Nu ska jag kila och sätta mig i soffan och invänta kvällens program av bonde söker fruga!

baby, I'm a dreamer! thats for sure


bildlöst

Snön har äntligen ramlat ned och dagarna passerar förbi, ganska bildlöst konstigt nog som ni nog har märkt. Texter däremot seglar förbi, sitter med tre böcker framför mig och kallt te och försöker få ihop det sista till G-frågorna (!) på examinationsuppgiften. Sen är det ju bara VG och MVG kvar. Och givetvis APU-uppgiften. Aldrig kan man få vara nöjd! Men när det är klart, är det ju jullov också, det behövs.

Ingen skola för min del, varken igår eller idag. Igår satte jag mig på bussen till skolan men klev av på busstationen och satte mig på bussen hem igen. Fy va dåligt jag mådde. Ingen större förändring till idag, tråkigt nog. Sista dagen i skolan imorgon, ja, vi får väl se hur det blir! Uppgifterna måste i alla fall bli klara.

Ska jobba vidare med det nu, hej då

Kort, plugg paus


12 december 2009.

Praktiken är klar! No more praktik. Känns både bra och dåligt faktiskt. Bra för att nu är det jullov och ett halvår till studenten och dåligt för att jag inte har någon som helst lust att sitta i skolbänken igen. Igår skrev jag ett inlägg om att luciashowen som skulle vara idag blev inställd, verkade inte som jag att publicerade det? Knepigt.

Idag har jag varit ovanligt trött för att ha haft sovmorgon till kl 11. Så jag som hade planer på att plugga.. Ja, vi får väl se hur det går med det! I vilket fall som helst så har jag börjat med julklappar nu, jag brukar ha väldigt svårt för att köpa julklappar. Jag har verkligen ingen fantasi vad man kan hitta på till folk, men i år tror jag till och med att min fantasi står på minus, så om ni får strumpor av mig i julklapp: bli inte förvånad.



What a feeling!

Sista tisdagen på praktiken! Sjukt att fem veckor snart har sprungit förbi. Firade idag med Tussan och en ute ritt i skogen. Vi låtsades att hon var en cowboyhäst (hon ser faktiskt ut som en) och att vi galopperade över vilda westerns torra och dammiga underlag mot horisonten för att tills slut återvänta till den tråkiga, gråa och leriga vardagen.

Tre dagar kvar av praktiken. 16 dagar kvar till julafton, haha. Är inte det lite roligt? + grader och inte ens pyttelite snö. Jag har inte ens köpte en julklapp än, jag skulle behöva göra det faktiskt. Har jag tur så kanske någon av mina föräldrar vill följa med mig, men det är ju fullt upp hela tiden så man hinner ju inte riktigt med. Luciashow, födelsedagar, kalas, plugg osv osv.. I slutet av nästa vecka, fredag, ska jag i alla fall fixa med balklänningen och åka tillbaka och ta mått.

NU: ska jag se hur min dator mår.

tjolahopp.

sitter i skolan nu, slutar sooooooooooon! very very soon.

HÅLLER TUMMARNA!

Min bror skriver teoriprov imorgon, för körkort! Kan ju inte annat hålla tummarna för honom.


Skolan imorgon och på tisdag så är det min sista tisdag på praktiken. Lite julshopping med Rebecca imorgon också, funny honey! Sen blir det väl plugga lite grann imorgon, det behövs nu när det närmar sig jullov! Tråkiga inlägg idag, utan bilder och så. Men så blir det när min dator inte funkar! Hm.

Haft barnkalas här hemma idag med, Annapanna hade bjudit hit sina vänner och firade födelsedagen med tårta, ballonger och fiskedamm. Klassiskt barnkalas typ.

Godkväll folket.

resten av kvällen ska jag;

-se reprisen av Grey's
-se one tree hill
-käka
-sova?

My baby and I..

Min älskade dator verkar nu helt ha gett upp hoppet om att jag ska förstå hans behov. Så nu har skärmen gett upp, nej det är inte bara att trycka på PÅ-knappen på skärmen. Jag har nämligen provat om och om igen. Jag har till och med dragit ur alla sladdar och satt i den igen. Inget funkar. Mystisk sjukdom har angripit min dator :(

Jag håller alla tummar och tår för att Doktor Dator kommer kikar på han på tisdag!

idag:

INTE MISSA GREY'S REPRISEN KL17:10 PÅ KANAL 5!

tjejkväll

Min syster, dagens födelsedagsbarn, kommer i framtiden att bli massör skulle jag tro. Jag fick idag nämligen känna på hur det kommer kännas att vara hennes patient. Hon kick boxades/använde karate skillz, alltså: hon mer eller mindre sparkade, stampade och slog på min rygg. Jag vet inte om jag hade mer eller mindre ont innan jag fick "massage" av henne..

Anna 7 år ung!


Måste bara..

Säga Grattis till min kära vän Josefin som tog körkort i veckan!

 


Jag hinner inte med

Har varit en händelserik dag idag, men det hinner jag inte berätta om nu, nej såklart inte. Är galet trött så ska hoppa i säng för att samla krafter inför morgondagen då jag kommer stressa från det ena stället till det andra, hela dagen.

-UF Julmarknad
-Spegelritt träning
-Systers 7 års kalas

Låter inte mycket, ja vet, problemet är väl att allt ska ju vara vid inprincip samma tidpunkt..

Godnatt..

torsdag 3 december

Igår hade jag fullt upp från dagens början till slut. Enda gången jag egentligen hann och sitta ner var väl när jag åt mat. Hästar skulle ridas och få mat, hagarna skulle fixas, spånbalar (25 jävla kg) skulle flyttas in under tak. Åh, ja det var jobbigt! TUNGT SOM BARA DEN VILL JAG LOVA. Speciellt efter att man har lyft ett 50 tal, då börjar armarna svika en. Sen var det hem och fort in i duschen äta och dra i väg, igen! Innebandy med Karlsson familjen stog på schemat. Värmlandsderby var det, Hagfors vann den matchen mot GS86.

Idag har det inte varit en lika slitsam dag, men fort har den gått. Tyckte det var nyss jag vakna! Lousie nämnde att Greys var spännande igår, jag missade ju det eftersom jag var i Hagfors. Reprisen är på söndag väl? Jag tror det i alla fall. Ikväll ska jag sova tidigt, måste orka med fredagen! Jag har träningsvärk sen igår...

putte

putte i parken biljetterna skulle släppts idag, men de släpps inte förrän på fredag (onödig information). i vilket fall som helst så tror jag att jag och amanda, som är trogna pipare, drar dit även 2010 och steker lite! vi tar ju det här med att bli "äkta" festivalare stegvis (antar att amanda vet vad jag menar, då vi diskuterat detta pip09) tills vi nått den punkten då vi bor mitt på campingen i ett nedklottrat tält och tappat bort våra skor så nöjer vi oss fint med att bo i kanten av husvagnscampingen.


nöjda campare

Be-bop-a-lula hela jävla dan

Joakim Thåström firar 20 år som solo artist

 



UF!

för att komma till vår (min, louise, josefin & jennie) UF hemsida, klicka här: stormsmycken


Slutspurten

Årets sista månad.
Näst sista praktikveckan,
jag borde plugga som en galning. Men nae, jag orkar inte. Jag skjuter upp det, jag har skjutit upp pluggandet i sisådär 3 veckor så jag kan lika gärna fortsätta med det några dagar till. Eller tills jag inser att inlämningsdagen står och knackar på dörren. Det var nog ingen bra idé föresten, jag gör det imorgon istället.

RSS 2.0